Planetree Conferentie 2020

Sprekers

(wil je meer informatie over de conferentie, klik dan hier)

AvdMeer_portret_MaartenvanderWeijden_HR_10

Maarten van der Weijden over ‘jezelf blijven verbeteren’

Maarten van der Weijden (1981) is Gouden Olympische Medaillewinnaar op de 10 km open water zwemmen, schrijver, spreker, ervaringsdeskundige op het gebied van kanker, zelfstandig ondernemer met als focus bedrijfsleven, gezondheidszorg en sport en elfstedenzwemtocht-fondsenwerver.

In 2001 kreeg Maarten de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en had hij een periode weinig controle over zijn leven. Door een goede behandeling had hij het geluk te herstellen en pakte hij niet veel later het zwemmen weer op.

Maarten werd steeds beter en behaalde in 2008 zelfs goud op de Olympische Spelen in Beijing. In 2017 richtte hij de Maarten van der Weijden Foundation op, die geld inzamelt voor kankeronderzoek. De patiënt staat hierin centraal en de onderzoeken waar het geld naartoe gaat worden in samenspraak met patiëntenverenigingen geselecteerd.

In augustus 2018 startte Maarten met een grensdoorbrekend doel; de 11stedenzwemtocht, ruim 200 km non-stop zwemmen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen. In 2019 lukte het hem uit te zwemmen. Laat je meevoeren in het verhaal van zijn tocht en raak geïnspireerd door wat mogelijk is als je samenwerkt en grenzen doorbreekt.

Annemarie

Annemarie Steen over ‘plezier en spel binnen organisaties’

Een sprankelende persoonlijkheid; zo kun je Annemarie Steen het beste omschrijven. Met netwerkpartners in Hong Kong, Israël en Singapore is de wereld haar speeltoneel. Ooit acteerde ze in series als 12 steden, 13 ongelukken en Vrouwenvleugel. Nu runt ze haar eigen bedrijf: SteenTrain. Hier kunnen mensen terecht voor bijzondere en effectieve leerervaringen.

Annemarie heeft een heldere visie over de veranderende wereld en hoe organisaties daarin succesvol kunnen blijven. Er ontstaat een keiharde noodzaak voor het stimuleren van onze rechterhersenhelft, waardoor design, verhalen (storytelling), verbinding, empathie, spel en zingeving de ruimte krijgen.

Annemarie’s presentaties, waaronder die op TEDxTallaght in Dublin, kenmerken zich door een hoge mate aan speelse interactie met het publiek. Daardoor ontstaat een sterke gezamenlijke ervaring, die nog lang nawerkt. Annemarie weet mensen op natuurlijke wijze uit hun comfortzone te trekken.