2018 International Planetree Conference on Person-Centered Care

Ga met ons mee!

Hoe ziet échte mensgerichte zorg op het hoogst haalbare niveau eruit? Hoe kun je tegelijkertijd tegemoetkomen aan de wensen en behoeften van je cliënten, vakbekwame medewerkers aantrekken en behouden én blijven innoveren om je te onderscheiden van anderen? Ga samen met ons op zoek naar de antwoorden tijdens onze learning journey naar de langstlopende conferentie op het gebied van mensgerichte zorg ter wereld.

 

2018 International Conference on Person-Centered Care
De 2018 International Conference on Person-Centered Care vindt dit jaar van 6 tot en met 11 oktober plaats in Boston (USA). Naast inspiratie biedt deze conferentie een scala aan oplossingen voor vraagstukken van deze tijd: vraaggestuurde zorg, shared decision making (samen beslissen), familieparticipatie, nieuwe bekostigingsmodellen en effectieve processen.   

Ontmoet tijdens deze conferentie collega’s van over de hele wereld die net als jij mensgerichte zorg vooropstellen. Bijzondere sprekers, workshops en interactieve sessies helpen ons onze blik op zorg te verruimen. Zie hoe de best mogelijke mensgerichte zorg in de praktijk wordt waargemaakt tijdens een tour bij één van de twee top-performers in excellente zorg. Je verlaat Amerika met veel nieuwe kennis, concrete tools om plannen goed uit te voeren en een groter netwerk van gelijkgestemden.  

 

Verlenging van de reis mogelijk!
Voor nog meer mensgerichte zorg in de praktijk bieden wij je de mogelijkheid om de reis te verlengen. Voorafgaand aan de conferentie plannen we twee extra bezoeken naar het om zijn topkwaliteit bekende The Johns Hopkins Hospital in Baltimore en aan het recent om zijn mensgerichtheid onderscheiden Bethany Village in Mechanicburg. Beide organisaties verwelkomen ons graag met alle vragen die we hebben. Een unieke kans. 

Keynote sprekers

BJ Miller, MD

Assistent Klinisch hoogleraar Geneeskunde, University of California
Voormalig Executive Director, Zen Hospice Project

Shawna Pandya, MD

Arts, chirurg & Citizen Scientist kandidaat-astronaut

John Jacobs

John Jacobs

Mede-oprichter en CCO (Chief Creative Optimist), Life is Good

Kayla Redig

Belangen-behartiger van patiënten

Reb Close, MD and Casey Grover, MD

Artsen Spedeisende Hulp (SEH) bij Community Hospital of the Monterey Peninsula (CHOMP)

Lisa Fitzpatrick 2

Dr. Lisa Fitzpatrick MD MDH

CDC-Medisch Epidemioloog, arts, Public Health Activist

Keuzetours (onderdeel van het basisprogramma)

TOUR 1 Stamford Hospital
Het Stamford Hospital is gevestigd op de campus van het Bennett Medical Center in Stamford Connecticut. Dit academische ziekenhuis verbonden aan het Columbia University College of Physicians and Surgeons heeft een grote regionale functie. Stamford is in 2007 als één van de eerste ziekenhuizen in de Verenigde Staten onderscheiden met het Planetree label voor mensgerichte zorg. De afgelopen jaren heeft Stamford hard gewerkt om een nieuw ‘state-of-the-art’ gebouw neer te zetten. Deze tour neemt je mee naar die nieuwe locatie en laat zien waarom Stamford uitblinkt in mensgerichte zorg.
https://www.stamfordhealth.org

TOUR 2 Griffin Hospital
Griffin Hospital in Derby, Connecticut is hét vlaggenschip van Planetree. Als eerste Planetree ziekenhuis in Amerika zijn zij een internationale leider in excellente mensgerichte zorg. Aangesloten bij de Yale School of Medicine, de Frank H. Netter MD School of Medicine aan de Quinnipiac University, en geaccrediteerd door de Joint Commission heeft Griffin talloze prijzen voor kwaliteit en klinische uitmuntendheid ontvangen. Het is het enige ziekenhuis dat gedurende tien opeenvolgende jaren wordt genoemd in de lijst ‘100 beste bedrijven om voor te werken’ van Fortune Magazine.
http://www.griffinhealth.org

Verlenging van de reis is mogelijk!

 

Voor nog meer mensgerichte zorg in de praktijk bieden wij je de mogelijkheid om de reis te verlengen. Voorafgaand aan de conferentie plannen we twee extra bezoeken naar het om zijn topkwaliteit bekende The Johns Hopkins Hospital in Baltimore en aan het recent om zijn mensgerichtheid onderscheiden Bethany Village in Mechanicburg. Beide organisaties verwelkomen ons graag met alle vragen die we hebben. Een unieke kans. 

 

TThe Johns Hopkins Hospitalhe Johns Hopkins Hospital
The Johns Hopkins Hospital is een academisch ziekenhuis en biomedische onderzoeksfaciliteit, verbonden aan de Johns Hopkins School of Medicine in Baltimore. Filantroop en zakenman Johns Hopkins richtte het ziekenhuis in 1889 op. Deze unieke geneeskunde- en verpleegkunde opleiding en het ziekenhuis vormen het fundament van de moderne Amerikaanse geneeskunde. Daarnaast speelt het systeem een belangrijke rol in de Amerikaanse (medische) geschiedenis: het was de eerste grote medische school in de Verenigde Staten die vrouwen toeliet tot de opleiding, de eerste die rubberen handschoenen gebruikte tijdens operaties en de eerste die nierdialyse en reanimatie toepaste. De missie van Johns Hopkins Medicine is om de gezondheid van de gemeenschap én van de wereld te verbeteren door de standaard van uitmuntendheid in medische opleidingen, onderzoek en klinische zorg vast te stellen en na te leven. Eén van de voornaamste taken in het dagelijkse werk van de medewerkers is dan ook om continu bezig te zijn met verbeteringen op gebied van klinische zorg, kwaliteit en mensgerichte zorg. Als deelnemer aan de tour krijg je de kans om het ziekenhuis uitgebreid te bekijken, te leren over huidige en toekomstige innovatieve projecten en een aantal mensen te ontmoeten die The Johns Hopkins Hospital tot een instelling van wereldklasse maken. Meer informatie over The Johns Hopkins Hospital vind je op hun website.

 

Bethany VillageBethany Village
Bethany Village is een ouderenzorgorganisatie in Mechanicsburg, Pennsylvania. Op een uitgestrekt terrein van 184 hectare vind je diverse vormen van ondersteuning, zoals wonen in een ondersteunde woonomgeving, begeleid wonen, specialistische verpleegkundige zorg en ondersteuning gericht op ouderen met geheugenproblemen. Bethany Village richt zich op het samenwerken met de gemeenschap, besteedt veel aandacht aan gezondheid en bewegen en
vindt het belangrijk iedere bewoner te ondersteunen bij het zoveel mogelijk voortzetten van zijn eigen vertrouwde leven. Bethany Village mag dit jaar voor het eerst het Planetree label in ontvangst nemen.
Meer weten over Bethany Village? Bekijk dan hun website.

Basisreis

Verlengde reis

Deelnemers aan de basisreis vliegen rechtstreeks naar Boston en nemen daar deel aan het programma van de International Planetree Conference.

Dag 1, 6 oktober: Naar Boston

Rechtstreekse vlucht met Delta Airlines naar Boston. Vanaf de luchthaven vertrekken we met een bus naar The Boston Marriott Copley Place, het hotel waar we de komende 5 nachten verblijven.

Dag 2, 7 oktober: De tour

Keuze uit twee tours naar top performers in excellente zorg, tevens vooraanstaande Planetree organisaties:

 • Stamford Hospital
 • Griffin Hospital

Dag 3– 5, 8 – 10 oktober:

Vrije toegang tot de International Planetree Conference met inspirerende keynotes, workshops, (inter)actieve sessies en de uitreiking van de Spirit of Planetree Awards tijdens een ceremonieel diner. Het complete conferentieprogramma vind je via deze link.

Dag 6, 11 oktober: Terugreis

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Nederland. Aansluitend rechtstreekse vlucht met Delta naar Amsterdam.

Dag 7, 12 oktober: vroeg in de ochtend landen we op Amsterdam Schiphol Airport

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden).

Bij alleengebruik van een kamer:

 • Planetree deelnemer € 3.399,-
 • Niet-Planetree deelnemer € 3.649,-
 • Commerciële deelnemer € 3.849,-

(Korting gedeelde 2-persoonskamer op aanvraag)

 •  Vlucht Amsterdam – Boston incl. luchthavenbelasting met Delta Airlines
 • Handbagage en 20 kilo ruimbagage
 • Transfers luchthaven – hotel v.v.
 • 5 Nachten in hotel The Boston Marriot Copley Place op een 1-persoonskamer (korting gedeelde 2-persoonskamer op aanvraag)
 • Conferentiepas
 • Award winning dinner
 • Tour op zondag 7 oktober
 • Borrel na de tour
 • Borrel na award winning dinner
 • Calamiteitenfonds
 • Reisverzekering € 21,- per persoon
 • Annuleringsverzekering € 225* per persoon

* Premie annuleringsverzekering is op basis van een reissom van € 3.399,-

Deelnemers aan de verlengde reis gaan eerst naar Washington om vanuit daar twee extra locaties te bezoeken: het vooraanstaande Johns Hopkins Hospital en Bethany Village, een centrum voor ouderenzorg. Aansluitend neem je deel aan het complete conferentieprogramma van de International Planetree Conference in Boston.

Dag 1, 3 oktober: Naar Washington

We vertrekken uit Amsterdam en vliegen met Iceland Air via Reykjavik naar Washington. Aansluitend een transfer van de luchthaven naar het hotel waar we de komende nacht verblijven.

Dag 2, 4 oktober: Tour dag 1

We bezoeken het vooraanstaande Johns Hopkins Hospital. Vervolgens rijden we naar het hotel waar we de komende twee nachten gaan verblijven. We genieten van een gezamenlijk diner in de stad.

Dag 3, 5 oktober: Tour dag 2

We brengen een bezoek aan Bethany Village, een prachtige locatie voor ouderenzorg. Ook vandaag genieten we gezamenlijk van een diner in de stad.

 Dag 4, 6 oktober

We vliegen met Delta Air Lines van Washington naar Boston. Vanaf de luchthaven vertrekken we naar The Boston Marriott Copley Place, het hotel waar we de komende 5 nachten verblijven.

Dag 5, 7 oktober: De tour

Keuze uit twee tours naar top performers in excellente zorg, tevens vooraanstaande Planetree organisaties:

 • Stamford Hospital
 • Griffin Hospital

 Dag 6– 8, 8 – 10 oktober:

Vrije toegang tot de International Planetree Conference met inspirerende keynotes, workshops, (inter)actieve sessies en de uitreiking van de Spirit of Planetree Awards tijdens een ceremonieel diner. Het complete conferentieprogramma vind je via deze link.

Dag 9, 11 oktober: Terugreis

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Nederland. Aansluitend rechtstreekse vlucht met Delta naar Amsterdam.

Dag 10, 12 oktober: vroeg in de ochtend landen we op Amsterdam Schiphol Airport

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden).

The Johns Hopkins Hospital
The Johns Hopkins Hospital is een academisch ziekenhuis en biomedische onderzoeksfaciliteit, verbonden aan de Johns Hopkins School of Medicine in Baltimore. Filantroop en zakenman Johns Hopkins richtte het ziekenhuis in 1889 op. Deze unieke geneeskunde- en verpleegkunde opleiding en het ziekenhuis vormen het fundament van de moderne Amerikaanse geneeskunde. Daarnaast speelt het systeem een belangrijke rol in de Amerikaanse (medische) geschiedenis: het was de eerste grote medische school in de Verenigde Staten die vrouwen toeliet tot de opleiding, de eerste die rubberen handschoenen gebruikte tijdens operaties en de eerste die nierdialyse en reanimatie toepaste. De missie van Johns Hopkins Medicine is om de gezondheid van de gemeenschap én van de wereld te verbeteren door de standaard van uitmuntendheid in medische opleidingen, onderzoek en klinische zorg vast te stellen en na te leven. Eén van de voornaamste taken in het dagelijkse werk van de medewerkers is dan ook om continu bezig te zijn met verbeteringen op gebied van klinische zorg, kwaliteit en mensgerichte zorg. Als deelnemer aan de tour krijg je de kans om het ziekenhuis uitgebreid te bekijken, te leren over huidige en toekomstige innovatieve projecten en een aantal mensen te ontmoeten die The Johns Hopkins Hospital tot een instelling van wereldklasse maken.

https://www.hopkinsmedicine.org/the_johns_hopkins_hospital

 

Bethany Village, Continuing Care Retirement Community
Bethany Village is een ouderenzorgorganisatie in Mechanicsburg, Pennsylvania. Op een uitgestrekt terrein van 184 hectare vind je diverse vormen van ondersteuning, zoals wonen in een ondersteunde woonomgeving, begeleid wonen, specialistische verpleegkundige zorg en ondersteuning gericht op ouderen met geheugenproblemen. Bethany Village richt zich op het samenwerken met de gemeenschap, besteedt veel aandacht aan gezondheid en bewegen en vindt het belangrijk iedere bewoner te ondersteunen bij het zoveel mogelijk voortzetten van zijn eigen vertrouwde leven. Bethany Village mag dit jaar voor het eerst
het Planetree label in ontvangst nemen.

http://www.bethanyvillage.org/

Bij alleengebruik van een kamer:

 • Planetree deelnemer € 3.999,-
 • Niet-Planetree deelnemer € 4.249,-
 • Commerciële deelnemer € 4.449,-

(Korting bij een gedeelde 2-persoonskamer op aanvraag)

 • Vlucht Amsterdam – Washington – / Boston – Amsterdam v.v. incl. luchthavenbelasting met Icelandair
 • Vlucht Washington – Boston. incl. luchthavenbelasting met Delta Airlines.
 • Handbagage en 20 kilo ruimbagage
 • Transfer van en naar de luchthavens en hotels
 • 3 overnachtingen in een 3-sterrenhotel op een 1-persoonskamer (korting gedeelde 2-persoonskamer op aanvraag) incl. ontbijt tijdens de extra tours
 • 5 Nachten in hotel The Boston Marriot Copley Place op een 1-persoonskamer (korting gedeelde 2-persoonskamer op aanvraag)
 • 2 Diners in restaurants excl. drankjes
 • Conferentiepas
 • Award winning dinner
 • Tour op zondag 7 oktober
 • Borrel na de tour
 • Borrel na award winning dinner
 • Calamiteitenfonds
 • Reisverzekering € 28,- per persoon
 • Annuleringsverzekering € 260,-* per persoon

* Premie annuleringsverzekering is op basis van een reissom van € 3.999,-

Wat eerdere deelnemers zeggen over de internationale conferentie:

“What I loved about the Planetree Conference is seeing how much innovation is taking place that is patient centered, as well as so many simple things that can be done to improve patient experience!” – Hospital CNO

“I loved the quick informative sessions giving you a glimpse of each topic and the ability to follow-up afterward if needed.  The keynotes were uplifting and positive. ” – VP of Human Resources

“The Keynote speakers are always phenomenal at Planetree!  This year’s especially were life changing!” – CXO

“The most valuable take away for me from the conference is knowing that we’re all together, there are other organizations that have the same struggles we do and the same vision and beliefs we do. I especially felt better that it seems we’re all struggling with staff burnout, it isn’t just an issue for us at NWH.”  – Director at NWH

Boston skyline

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze reis?
Voor iedereen die zich inzet voor merkbaar mensgerichte zorg, kennis wil maken met Planetree op internationaal niveau, en geïnspireerd wil raken door voorbeelden van mensgerichte zorg in de praktijk. Het conferentieprogramma richt zich inhoudelijk op artsen, bestuurders, zorgmedewerkers, leidinggevenden, ondersteunende medewerkers, cliënten/patiënten, vrijwilligers etc.

Kan ik als arts of verpleegkundige accreditatiepunten krijgen voor mijn deelname aan de conferentie?
Met je deelname aan de conferentie kun je inderdaad accreditatiepunten krijgen. Voor artsen zijn er CME’s te verkrijgen, voor verpleegkundigen CEU’s, en voor maatschappelijk werkers CE’s. Controleer bij jouw eigen beroepsvereniging of en hoe deze punten te verkrijgen zijn.

Kan ik mijn reis verlengen en/of afwijken van de opgenomen reisdata en -tijden?
Dat is mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op via 088 – 2006 880, of per mail.

Locatie