Zesde editie Planetree Tour op 13 mei naar Rivas Zorggroep

Zesde editie Planetree Tour op 13 mei naar Rivas Zorggroep

Den Haag, 18 april 2019Op 13 mei aanstaande vindt de zesde editie plaats van de Planetree Tour, dit keer bij verschillende locaties van Rivas Zorggroep. Deze organisatie is erkend om de merkbaar en kwalitatief goede, warme zorg. Tijdens de interactieve Planetree Tours krijgen deelnemers uit het hele land elk jaar de kans kennis te maken met verschillende zorgorganisaties en hun goede praktijken. Door presentaties, gesprekken en rondleidingen kunnen zij zelf zien en ervaren hoe mensgerichte zorg vorm krijgt in strategie en praktijk.

Kijkje achter de schermen in het Beatrixziekenhuis
Planetree organisatie Rivas Zorggroep ontvangt de deelnemers met een presentatie over Kwaliteit Als Medicijn (KAM), waarin de huisartsen, specialisten van het Beatrixziekenhuis en zorgverzekeraar VGZ samen een antwoord vinden op de vraag hoe we de kwaliteit van onze zorg en de betaalbaarheid ervan nu én in de toekomst in balans houden. Ook vindt er een rondleiding plaats over verschillende afdelingen in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Hoe ziet de gewoontegetrouwe zorg aan bewoners van Rivas locaties eruit?
Aan het einde van de ochtend gaan de deelnemers naar locatie Pietersweer in Hardinxveld-Giessendam voor een lunch en een workshop. Vervolgens staat een bezoek aan verpleeghuis Tiendwaert ofwel Judith Leysterhof op het programma, met een rondleiding en uitleg over het programma Gewoontegetrouw. In dit programma wordt een verdiepingsslag van kleinschalige zorg en omgevingszorg gemaakt. Medewerkers zijn zich nóg bewuster van gewoonten en rituelen die bewoners ook thuis al hadden en sluiten daar zoveel mogelijk bij aan. De bewoner staat steeds centraal en het welzijn van bewoners staat daarbij altijd voorop.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over de tour en de mogelijkheid tot aanmelden zijn te vinden op www.planetree.nl/tourmei2019

Planetree Nederland
Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je het je dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk wil maken. Alles wat we doen is erop gericht dat zorg als goede zorg ervaren wordt en met plezier gegeven. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én te blijven verbeteren.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Neem dan gerust contact op.